Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 1, 2011

T_T


  abahh... makkkk...

your baby girl still need your shoulder.....

miss u so badly....
 
 630pm/1.12.11





..................frustrated...............

Wednesday, November 30, 2011

30 nov 2008

30 nov 2008

30 nov 2009

30 nov 2010

30 nov 2011


we have been knowing each other for 3 years....

ngeeeeeeeeeeeee.....


< erkkk.. tapi bernikoh baru 8 bulan... wuuuuu..... >










Tuesday, November 29, 2011

pasporttt.... ooo ,,, pasport....

Assalamualaikum wbt...



Hari ni ak rase ak ni ade lah seorang staff jabatan imegresen cawangan wangsa maju yang berdedikasi....

kenape??????

kenape?????

kenape?????


sebabbbb..............

hari ni sehari suntuk aku dok kat imegresen tu.....
dah mcm ofis ak dh gamok nyer....
xpasal2 ak kena korban kan cuti ak yg tinggal xseberape ni...
rugiiiiiiiii nyerrrr!!!
sadis!! pilu!!! terkoyak rabak hati ku!!! ouch!!!!!


hari ni ramai gilerrrr okehhhhh....
mcm nk meroyan pon ade dok sane td..
nasib la pegy dgn cek abe..
kalau ak sorg2 td,, mau ak nek cab cabot balikk umahhh... 
tidoooooo lg bagus.....

sadisssssssss.. penatt... tp xpo lah...
nk pasport punye pasal kannn..
nnt kang kalau xde pasport,, xleh buat pulak visa nyerr....
berkorbannn apa sajaaa.. wuuuuu ... nyanyi skettt.... uhuk.....

so male ni nk tido cepat la,,,
esok ak kerjaaaaaa,,,
<lg 1 perkare yg membosankan dalam hidup ni,,, kerjaaaaa... BORINK!>
 donno y...
the environment,, perhaps!!

belasah jer la.....
xpe,, kite tgu next chance,,, next job,,,, next opportunities....
ramai lagi yg jobless kat luar sane tu,, 
and we shud thankful to Allah.....
<lg pun akhir tahun dapat bonus kan... lalalallalaalaaa>
motivasi diri.. T_T
























Monday, November 28, 2011

assalammualaikum wbt ... :)

ape nak cite malam ni ek?????
hurmmmm.. pasal tazkirahhh lah .. nk?????

suami ak slalu cakap ak degill...
so ak ni blh dikate kan la slaluuuuu kena takzkirah dgn die lah kn..
ngeeeee....

en.suami selalu bg tazkirah yg panjang lebar baik punyer kat ak...
and sbg isteri yg soleHAH <chewahhhh> ak wajib dengar...
dan yg paling penting adakah ia bekesan di hati kite????

yerrrr.. aku akui... ianya mmg sgt terkesan...
lagi2 kalau bab zaman rasullullah kite dulu..
knpe rasulullah swt sgt2 bimbang tentang umat nya????
sbb die tau dari golongan umat Nabi Muhammad lah yang paling ramai penghuni neraka..
so kalau bab ni mmg aku akan bgerunnn cuakkk dan insaf...
hopefully insaf ak ni berpanjangannnn..

so guys,,, marilah menjadi umat Nabi Muhammad yang berguna kpd agama bangsa dan negara....
Smg kita same2 mendapat keberkatan Illahi.. aminnnnnn...

SALAM MAAL HIJRAH...... :)

Saturday, November 26, 2011

salam maal hijrah 1433 :)






HUTANG WAJIB DIBAYAR derrr!!!








sape2 yang ade hutang sileeee lah bayar..
sape2 yang saye dah berhutangg sile lah mintak,, takut saye terlepas pandang...





sekian.. terime kasih... ^_^

Thursday, November 24, 2011

induksiii @ glory beach resort!!!

assalamualaikum w.b.t

haiii guyss... ape kabar??? sihat ke???
lame kan i x ber belog nih..
well,, bz lah kate kan,, 
hahahhahaaa.. kamu org nak tau x??? mane ak menghilang diri??
oo.. ak xhilang,, tp pg berkusus selama 14days kat p.d...
habis muke mak golap gulita uolssss.....
biase lah.. berjemur di tepi pantai sambil menghirup udara yg xberape nak segar..
kat p.d ni xcantik la laut die.. kotorr.. banyak minyakkkk... euwwww....sayang ok.... 

MAIN LAUT SAMBIL GELI2 KAKI.. KAHKAHKAH..
lg pon bagi ak,, p.d ni xberape nk membangun lg.. bandar die pn xde pape.. 
eh.. mcm mane pg induksi boleh pg bandar kann???
well,, mak kan org penting,, harus lah turun naik bandar tu,,
beli hadiah la,, beli wrapper la,, beli doorgift la,, mkn kfc la,, oppsssss.. <sambil menyelam minum air la kan,,, hahahhahaha> 
makanan kat hotel tu xbesttttt.. b/fast mkn mi gorg, nasik grg, kwetiau grg, mihun grg.... supper plak mkn bubur,, bubur,, bubur,, bubur kcg la,, bubur jagung la,, bubur sagu kot,, ntah la bemacam2 bubur,, byg kan kalau 14 hari mkn mcm tuuuuu je tiap malam,, boleh pengsan! hahaha...
sbb tu la kami gilerrrrr mengidam nak mkn fastfood... kat sane mcd xdok... kfc n piza jahhh.. n ditambah lagi dgn ade supporter yg baikk punyer,, penghulu pn join sekaki.. kah3..

overall best!! tapi ofcourse la lecture die x best kan.. boring2 ngantok2 gituw.. korang nak tgk gambo x?? hahahahhahaa.. meh nak tunjuk..



kulyah malam... kalau xsilap la...

MY NEW FRENS!! WIT URUSETIA YG COOL!!

with fire 1!!

my group!


BBQ dinner time.. 
theme : BLUE COOL BLACK PEPPER
organizer : FIRE 1 < group ak la tuh!!>


with imr'ian yang gile2!! muahx!!

my roomate yang cumill!!

imr deligate

nice people,, nice memoryyy...


Monday, November 7, 2011

Ingatlah!!

 
"Demi Allah, seandainya jenazah yang 
sedang kalian tangisi boleh berbicara 
sebentar,
lalu menceritakan (pengalaman 
sakaratul mautnya) 
pada kalian, 
nescaya 
kalian akan melupakan jenazah tersebut,
dan mulai menangisi diri kalian sendiri" *~ 
 
(Imam Ghazali)

Thursday, October 27, 2011

GUMUKS @ MONTEL @ CHUBBY ROMANTIIK!! ???

HUSBAND YANG GUMUKS @ MONTEL @ CHUBBY NI SANGAT ROMANTIIK!! ???



uolss penah dengar x pepatah ni????
<ayat ni blh consider pepatah ke ek?? hakhak.. 
layan je lah.. >


BETUL KE?? 

atau hanye lah rekaan semate2????


haaaa.. 

kalau nk tau kena lah cuba dulu,,


balik nanti, cuba korang gumukss kan husband korang yg selim melim tu.. 

kasik mkn bnyk2 siket,, 
<tp jgn smpai obes pulek!! >

and then,, test power,,


adekah betul dakwaan mereka2 ini???



<my point of view : 
husband sy romantik la jgk even die xlah gumuks sgt.. <romantikk kerr!! ;p> 

eh tp die chubby juge!! 
so mungkin pepatah ni betul!! or mungkin juge salah!! 
entah! haha.. >



so what yours?? 
CHill!! =)



si montel!!!!! ahax!!!

Sunday, October 23, 2011

PENING!!




HARI NI MAK METUA SAYE NAK DATANG!!!


NAK MASAK APE NI??????????


ANY SUGGESTION????


SIMPLE2 JER BUT NICE...


pENinggg...


suasana di ofis

suasana di pagi hari ini : aman

suasana sebelum hari ini : aman damai

suasana sebelum sebelum hari ini : aman sentosa

suasana sebelum sebelum sebelum hari ini : x aman



falling in love version

haluuuu...

chokish nak mengubat hati yg lara ni.....

so bkk youtube ternampak la lagu baru ct nurhaliza...

ala.. lagu baru die tu,, falling in love.... 

so any comment???????

korg mesti ade banyak komen kannn... mak tauuuu!! hahhaaha...

welll,, abt the pronunciation nothing much to say..

need to improve more!

tapi 4 me,,, lagu ni ok,, not bad,, i loike...

chokish ade jumpe beberape version of this song.. 

come have a look....



official video
tp i think,, yg ni blm really2 officially vid.. maybe ade yg lain kot. .
juz wait and c ..


remix version






madhuri dixit version... hahaha...
cool okehh.. u shud watch this..



senada and seirama kn ct and madhuri dixit menari,, wakakakaka



mostly ni sume keje si 'fan' yg xdok keje...
tp best utk hiburan dihari mnggu...






malasnyer... 
esok koje.. duhhh..
kene mengadap muke org yg xbest utk dipandang di hari isnin... and di hari2 lain juge...
spoil the mood..
*_*!!

Saturday, October 22, 2011

.....






jangan ambik kesempatan terhadap diriku..








i just hate it..












thanx..

Friday, October 21, 2011

Moninggg uolssss!!!
ape kabar org2 disana??
hopefully sihat2 and gumuks2 belake.. ahax!!!

dah lame bebeno xhupdate blog kesygn ku sampaikan miss ongy dh rindu2 kat i ahax!!!
i lap u so sterong la miss ongy!!!

hari ni nak cite something skit ttntang buku yg baru beli dh lame beli
<tp xpenah berbukak2>..
dah berhabuk dah pon ...
hopefully pas update ni,, rajin la nk membuat nyer yak ... kah3..

so this is the book.......

microwaves cooking cakes and desserts


35 easy to follow recipies!! (easy la sgt knnn,, hak3..)
well,, i xtry lg,,
myb nxt week nk try kot,,


nasib ade microwaves hadiah dari my beloved frens for my wedding..
mmg sgt bergune m/waves ni kpd diriku yg begitu beharga ini,,,
thanks guys!!

seswai untuk si pemalas  


Wednesday, September 14, 2011

'Giveaway Souvenir dari Jepun dan Korea'

 


haaaaa...
orang2 kamponggg..
jom join give awayyy.... maukkk???

tadi time dok writing sambil dengar lagu2 suju ni kan,, 
chokish teringat kat giveaway kak asmara kite ni ...
hari tu dah datang ,, tapi tak sempat nk join ,, beraye sakan gamok nyerr,., ngeeee..
so,, skarang ni,, chokish nak join la! ahahaha..

and untuk join g.a ni.. korang kena lah

1. jadik Follower blog Asmara Life
2. buat satu entri bertajuk 'Giveaway Souvenir dari Jepun dan Korea'
3. Letakkan gambar di atas dalam entri
4. Komen di ruangan entry beserta link entry penyertaan masing2.

and hadiah2 nyer pulak...

Cabutan pertama,
  1. Fridge Magnet Jepun
  2. Brooch berkualiti dari Korea
  3. Chopstik besi Korea
  4. File size A4 berwajah artis Korea
  5. Snack makanan dari Jepun

Cabutan Kedua
  1. Fridge Magnet Korea
  2  Kipas tangan dari Jepun
  3. Sepit kuku berlambangkan Korea
  4. Key chain Jepun
  5. Snack makanan dari Jepun


cool gilerr kann???
even xdapat gi korea <nk jumpe snsd T_T
tp dapat gift originaly from Korea and japan pn mmg syok habis la uollss..

so ,, moh le kite beramai2 menjaye kan nyer.. 
cepat2 siket.. coz expiry date die on this 22 september 2011!! 
peace ^_^..


lepas bt g.a kite layan suju jap jom!! ahax!!

mr. simple.. ^_^

Tuesday, September 13, 2011

bermula...

assalamualaikum and good morninggg.....


puasa sudah,,,
raya pun sudah,,,
so skrg bermula la rutin biase yg membosankan,,,
iaitu,, pegi kerja,,,

kenape chokish rase kerja ni membosankan????
sbb ,,, ntah la.......
my lab work okey,,,
my salary ok lahhh @#$%^%##
the environment???? maybe....
there is people yg i can and cant get along....
thats y la kot...
is not easy for a young lady nk sekepale dgn a little bit old lady u know...
a small matter blh jadik a big matter...
big matter blh jadik small matter pulak?? boleh terime ker??? wawawawawa...
konfiusss mak nyahhh!!!!!

tapi,, it just for a certain people la weh,,
ade je yg old cute lady yg boleh jadik geng,,,
and i dont have problem with the youngie2 people here,,
they are such a nice sweety girl..
kadang2 macam nk tampo sorg2 pn ade..
hahaha.. JOKING!!!

So hari ni chokish angkot lappy masok dlm lab...
pagi2 ni sementare dorg dok begelumang lg dlm ofis,,
chokish snyap2 dok dlm lab sorg2 lagi best..
i love a quite and personless room...
enough wit a comel radio or mp3 for accompony me....
no stressful faces, no bebelan,, no cakap2 ketupat, no nothing,,
 
then my day will be shinning2 star.. hahahhaha.. <merepek dowh pepagi neh>

so all,, let us do our work happily without any stress....
happy working dear.........
peace...

today will be a very peace'ing' day..
hopefully... weeeee....




Thursday, September 8, 2011

toink toink!



kubbe lembe kucha lana denne pey

sape tau ape meaning die?? translation pleazzeee... +_+


oi .. cube dok molek sket........
 

solamat hari rayo!!!!!!!!


hye dearriessssssssss!!!!!

selamat hari raye!!!!!! 
<sile pronounce sambil nyanyi2 main bunge ape.. weee>


<wpun dh lewat smggu lebih pn,, xkire ! 

i still nk wish jugak! rayer sebulan kowttt!!>



maaf kan zahir dan batin!!!



dari hujung rambot hingga hujung kaki.... weeeeeeeeeee...

Sunday, August 28, 2011

frust di akhir ramadhan



salah ke kalau ak nak berbakti???
salah ke kalau ak nk jalan kan tgjwb???
xboleh ke kalau ak nk bt dgn air tgn ak sndiri???
nnt biler ak dh xde nnt,, atleast ade benda yg blh di kenang...
knpe bt mcm ak xreti ape2???



feel like a loser... 


sad...
totally sad...
depressed sad....


sumpah sedeyh...

Friday, August 26, 2011

mood raye sudah mari!!

gambo ihsan pkcik google


wahhhhh...
diam xdiam tinggal beberape hari je lg nk raye kn u ols!!! 
akak dh xsabar nk cuti nii.....
so ape persiapan korg ek???
knfirm2 korg sume dh beli baju raye kan..
kalau x,, xkan la jalan tar,, sogo ,, jusco,, carefour, penuh sesak dgn org,, 
korg la tu yg dok borong sampai kayer raye all the businessman and women ...
tersengih je depa dok kire duit tu ha...

baju mmg la dh beli kn,,,
tp biler korang nk g basuh nyer??? nanti jgn basuh last mnt,,
esok nk raye xkering,, haaa nangiss mak nyah!!!
jgn bt pasal nokkk....
kang kalau hangpa pakai baju xbasuh plak kang habis naik kurap2 bagai..
tadi pn akak dh siap basuh 5helai baju <include bju molayu mr.apek>..
mule2 basuh tgn la kan,, lpas 3 4 kali pakai,, knfirm i campak dlm washer machine,,,
muahahahaha..

moral of the story : sile basuh baju awal2..

Thursday, August 25, 2011

mc lg!!


disebabkan kaki i kene lenyek smlm,,
dr. pn kasik la i mc arini kan uolss tanpe i buat2 muke sakit pn tau...
terkesima kejap,, kalau x,, bkn maen lg aku bt2 muke sakit kan. .
hahahhahaahahhaah....


tayar yang durjana!!!!

sbnrnyer,, bukan nyer xmo amek mc ni,, tp disbbkan aritu dh amek 19hr mc 
<mc tulen dari HKL okeh>
tu yg mcm xsedappppp je nk mc lg kan...
then call la my senior lady pn.young...
die kate,, 
'' haihh.. mesti la u kne mc,, skrg mmg la xbengkak lg,, 
esok sure kaki u bengkak punyer...''
brape hr u dpt mc??? 1day jer??? aiyoo.. knpe die xsambung smp monday??""

wahhh pn.young ni.. mlampao smpai mcm smpai isnin kan,, 
tp best jugak sbnr nyer.. muahaahahah


mode : still bengkak2 n sengal2

lenyek tayar kreta





korangggggg!!!!
jari2 kaki ku yg cumil ini kene lenyek ngn tyr kete kat bazar td!!!
kete mecedes plak tuuu..
besar n berat...
nasib xpatah tulang2 ku ini.....
sedih u olll..
i siap nangis2 kat bazar td tauuu... maluuuu....

tp yg hebat nyer,, pakcik2 kat bazar tu mcm nk belasah je mamat tu..
lagi2 bkn warganegare m'sia... 
mamat tu ialah mamat pakistan yg merangkap businessman kat kedai tekstile kat dpn mydin jln tar tu ha...
siap die soh ak pg sane ,, nanti die bg chokish 5 helai kain baju kurung f.o.c lg...
igt kesakitan chokish blh hlg dgn sekelip mate la bile ko nk kasik kain baju kurung tu kan...
geram kejap...

tp xpe,, nnt dh sihat bru blh pg,, kite tuntut!! hahahahah

mode : bengkak dlm kesengalan.. T_T

Wednesday, August 24, 2011

jadual perjalanan balik kampung dari PLUS!!

haaaaaaaaa....
sape2 yang nak balik kampung tu,, baek korg ikot jadual ni...
or else semua org akan makan roti berbuku2 dengan jem stroberi sampai terberi beri dlm kete tu...

Tuesday, August 23, 2011

m.a.l.a.s


keadaan chokish kat ofis skrg!! 
sadis!! 
eh tp without that mug la ek.. ak posa insyaALLAH..  
AND oso w/out that headset... org ni operator kot... 
n ak berbaju kurung.. and oso bertudung.. oh..

malas nyer nk writing...
mood,, sile lah dtg,,
bos pn dh tnye...
lecturer ape tah lg...
bile nk siap tesis awk ni syaidatul???


nasib la ak dh keje....
tp kalau ak xkeje mayb dh siap kot tesis ni..
dh viva dh pn kot...
wawawawaww.....

sekian... T_T!!
mode : stresssss!!

woh lagi steressss ak nengok gambor nih.....

Sunday, August 21, 2011

blacklisted kah anda sbb xbyr ptptn??

assalamualaikum wbt rakan2 ku sekalian ...

1st2 skali,, kpd sape2 yg penah bt loan ptptn,,
cube korg check,, korg ni kena blacklist ke x,,
mane tau kot2 nk g umrah sat gi , kena cancel flight sbb korg ade hutang n di sahkan BLACKLISTed olh goment kite ni kn!!
ha x ke haru... xpasal2 meraung kite kat klia tu ha.. hahahaha..




so result nyer ape???

Nama Tuan/Puan TIDAK termasuk di dalam senarai hitam peminjam ingkar PTPTN yang tidak dibenarkan untuk ke luar negara.


fuhh,,, ok lega!!!

chokish cuakkk.. sb chokish xpenah bayor2 lg ptptn ni ha..
even 1 cent..
knpe chokish x bayor2 lg????? 

''ko dh pnjam tp ko xreti nk byr plak knn,,, 
''ni lah name nyer org yg xbesyukor!! ''
''ko xkesian kan ke kat student2 yg baru nk bt pnjaman,, '
''tp xdpt bt dwet sbb ko xbayor lg??? ''

oh sabor2!! 
bkn nyer chokish xmo byr.. 
sbb chokish baru dpt koje last 3 month.. so skang ni baru la nk byr.. 
dah stable siket kan..
ngeeeee....

''eh bkn ko dh grad since 2008 ker?? y take it so long??? kedek ko kan!!''

eh sabor2!! 
bwk bertendang bertenang...
bwk bertendang bertenang...
bkn chokish kedek.. TETAPI.. 
pas grad hariitu,, chokish smbung my mstr dgree plak.. 
so student lg kan,, mane nk ade dwet nk bayor nyer.. 
kire tangguh bayor la,, bkn nyer i xmo byr,, huhhuhkk..

sedih tau u olll ni kate chokish xmo bayor.. sad... T_T!!..

 

ha yg korg ni dh bayor ptptn a.k.a ptptipu ni ke blm????
walau mcm mne penipu skali pn si ptptipu ni,, kite kene bayor jugekk nokkkk...

ingat lahh....

Diriwayatkan daripada Abu Hurairah bahawa Rasulullah bersabda, maksudnya: 
 “Sesiapa yang mengambil harta orang lain (berhutang) dan berniat akan membayarnya, maka Allah akan menunaikan niatnya itu. Tetapi sesiapa mengambilnya dengan niat akan membinasakannya (dengan tidak membayar), maka Allah akan membinasakannya.” (Hadis riwayat al-Bukhari)



Sebab.. dulu bunga die bnykkkk,, dorg turunkan sampai 1% dgn ujrah,, 
chokish pnjam 21k n kena byr 24k.. so tmbh lg 4k..
sakit kott nk membayor nyer,,, sad.. T_T!!


 
what about JPA???


tahukah anda JPA ini adlh free n xpyh byr balik???
tahukah anda brp yg dorg dpt utk 1sem????

mmg masyuk giler okehhh....
chokish jelez dgn adik chokish,, dh la 1 sem dpt 5k... xpyh bayor plak tuh... 
mmg sgt heaven !!
tp dorg kan pndai... mmg deserve lah kn..
eh deserve ker???? 
tp jgn igt bdk ptptipu ni xpndai tau... 
kadang2 lg pndai dr bdk jpa.. saje nk low profile...
<tetttttt... kuar topik dh ni... T_T>
ape lg.. jom la kite mengepaw mereka... 
wakaakakakaa..



 

 cube korg byg kan studnt uitm plak.. 
<sory dearest uitm'ans ,, jgn terase,,, ^_~> 
yuran ciput je rm400++ ,, x mcm ipta laen 1k++... 
tp dpt scholar 5k... 


fuhh.. 
mmg truly heaven lah!!! 
persoalan nyer,, kemana kah duit itu disalur kan?? 
haaaaaaa.. pandai2 la bro... 
kalau boros merana,, kalau jimat,, mmg kaya raya.. 
kate uolss ni bdk2 pandai kan,, so lu pikir la sendirii yer.. wawawawawa





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...